HOOFDDORP - Zoë Mode, de onafhankelijke studio achter Chime, heeft via Twitter laten weten dat het muzikale puzzelspel op 6 september via Steam zal worden uitgebracht.

Chime werd al eerder voor Xbox Live Arcade uitgebracht en is een puzzelspel dat spelers aan de hand van muziek blokken aan elkaar laat schakelen.

De vijf nummers in de oorspronkelijke versie klinken aanvankelijk heel kaal, maar worden opgevuld met meerdere tonen zodra spelers een bepaald aantal vlakken op het speelveld met de blokken hebben ingevuld.

Zoë Mode liet echter weten er een zesde nummer in de PC-versie zit, te weten Portal’s ‘Still Alive’. Een prijs voor het spel is nog niet vrijgegeven, wel werd bekendgemaakt dat 5% van de aanschafprijs naar een goed doel gaat.

Op Xbox Live Arcade ging bij de release van Chime een gedeelte van de inkomsten naar een goed doel, omdat het werd uitgegeven door het Nederlandse OneBigGame.

Dit bedrijf geeft games uit die geld moeten binnenhalen voor goede doelen. Na een bepaalde periode mogen ontwikkelaars van de games echter zelf weten wat ze met hun game doen en hoe ze er aan willen verdienen.