HOOFDDORP - Ontwikkelaar Irrational Games heeft vandaag een trailer vrijgegeven van BioShock: Infinite. Dit blijkt de mysterieuze game te zijn die eerder schuil ging onder de naam Project Icarus.

BioShock: Infinite speelt zich niet langer af in de onderwaterstad Rapture, maar verruilt het onderwaterlandschap voor een stad die in de lucht zweeft genaamd Columbia.

In de trailer is een robot te zien die lijkt op de Big Daddy uit eerdere delen, evenals telekinetische krachten waar gebruik gemaakt van kan worden.

Dit suggereert dat in de nieuwe game enkele elementen uit eerdere BioShock-games terug zullen keren.

Irrational Games Bioshock Infinite wordt ontwikkeld door Irrational Games, dat ook de eerste BioShock en diens spirituele voorganger System Shock 2 ontwikkelde. Ken Levine, het brein achter de serie, keert dus weer terug als ontwikkelaar nadat BioShock 2 werd overgelaten aan 2K Marin.

Xcom

Het was al enige tijd bekend dat Irrational bezig was met een nog onaangekondigde game. Lang werd aangenomen dat de studio de terugkeer van Xcom voor zijn rekening nam, maar dit bleek een nieuwe game van 2K Marin te zijn.

Nu is duidelijk geworden dat Irrational bezig is geweest met een vervolg op Bioshock. Bioshock: Infinite verschijnt op zowel Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De game moet ergens in 2012 uitkomen.