HOOFDDORP - id Software, de ontwikkelaar van Doom, Wolfenstein en Quake, gaat zich de komende tien jaar waarschijnlijk niet bezighouden met een nieuwe gamefranchise. Dat zegt John Carmack, mede-oprichter van id Software, in het tijdschrift Official PlayStation Magazine.

In het tijdschrift zegt Carmack dat id Software zich wil concentreren op het ondersteunen van zijn huidige shooters. "We maken al meer IP's dan we aankunnen", zei Carmack tegenover OPM.

"Ik betwijfel of we nog een gameserie gaan maken. Het is eng om te zeggen, maar misschien niet eens in het komende decennium, omdat wij Wolfenstein, Doom en Quake al hebben - en hopelijk kunnen we Rage hieraan toevoegen - en ik wil hier niet vijf teams hebben. Drie is eng genoeg. Als Rage een succes wordt, dan gaan we natuurlijk een tweede deel maken", voegde Carmack toe.

"Als mensen ervan houden, moet je ze er meer van geven." Carmack meldde in hetzelfde tijdschrift dat Doom 4 nog steeds in ontwikkeling is.

Technologie

"Het team van Doom is hard bezig met het werken aan de technologie rond het spel. Ik mag er nog niet echt iets over zeggen, maar de ontwikkeling van het spel draait op volle toeren."

Carmack tweette gisteren dat id Software op Quakecon 2010 een nieuwe game gaat aankondigen. Mogelijk gaat het hierbij om Doom 4. Todd Hollenshed, CEO van id Software, verklaarde vorig jaar tegenover VG247 dat de eerste informatie over Doom 4 tijdens QuakeCon 2010 bekend wordt gemaakt. Het evenement begint vanavond.