HOOFDDORP - Microsoft gaat games ontwikkelen voor Windows Phone 7, het mobiele besturingssysteem van het bedrijf uit Redmond. Dat blijkt uit een vacature op de website van het softwarebedrijf.

In de vacature meldt Microsoft dat het een nieuwe interne studio gaat oprichten, genaamd MGS Mobile Gaming, die zich zal richten op "het brengen van games en entertainment naar het mobiele leven dat mensen leiden".

In de vacature vraagt Microsoft om een development engineer, die "games moet bouwen voor nieuwe Windows Phone-toestellen".

Sociaal

"Onze visie is om games en entertainment van zo'n goede kwaliteit af te leveren dat mensen ze altijd bij zich willen hebben, op een platform dat hen sociaal met elkaar verbindt, en die revelant zijn waar ze in hun leven ook naartoe gaan", zo valt verder te lezen in de vacature.

Daarnaast is Microsoft al bezig met het ontwikkelen van een cross-gaming platform, waarmee eenzelfde game op zowel Windows 7, Windows Phone 7 en de Xbox 360 gespeeld kan worden, en dat data tussen de verschillende versies uit kan wisselen.