HOOFDDORP - Sega heeft Football Manager 2011 aangekondigd. Het spel komt voor de kerst uit op PC en Mac. Daarnaast komt er ook een PSP-versie uit die de naam Football Manager Handheld 2011 krijgt.

Football Manager 2011 kent onder andere real-time contractonderhandelingen, waarbij de speler verschillende vertegenwoordigers ontmoet met ieder een eigen persoonlijkheid.

Dit zorgt er volgens Sega voor dat de speler iedere keer dat hij of zij in aanraking komt met één van deze vertegenwoordigers, een andere aanpak moet hanteren.

Daarnaast kent het spel een vernieuwd trainingssysteem en verbeteringen aan de wedstrijd-engine. Ook kan de speler teamleden zich nu tijdens een training op verschillende onderdelen laten richten. Verder hebben spelers veertien individuele skills waar zij zich in kunnen ontwikkelen.

Emoties

Daarnaast kan de manager nu discussiëren met spelers afzonderlijk, en ook publiekelijk, als het om spelers bij andere clubs gaat. Ook zijn er meer dan honderd nieuwe animaties aan de 3D-engine van het spel toegevoegd.

Spelers hebben meer emoties, er zijn nieuwe spelermodellen, nieuwe stadia en het spel kent verbeterde lichteffecten.

Tenslotte heeft ontwikkelaar Sports Interactive een dynamische competitie-reputatie toegevoegd, wat volgens Sega de meest gevraagde feature was. Sega meldt ook dat de serie inmiddels al meer dan zes miljoen keer is verkocht.