HOOFDDORP - Blizzard ziet nog altijd brood in het ontwikkelen van spellen voor de PC, maar geeft toe dat het makkelijker zou zijn om met consoles te werken. Dit zei de vicepresident van Blizzard, Mike Ryder, in een interview met PCR.

“We schrijven [PC-gamen] zeker niet af," stelt Ryder.

"Ontwikkelen voor de PC brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee waar consoleontwikkelaars niet mee geconfronteerd worden, maar Blizzard is een van de weinige bedrijven die daarin geweldige PC-games maakt”.

Hij vervolgt: “We hebben al een hoop ontwikkelingstijd besteed, puur aan het concentreren op de schaalbaarheid [van onze spellen], voor nieuwe en oude PC-hardware. Zou je alleen voor de consoles ontwikkelen dan was dat veel eenvoudiger."

Line-up

Blizzard bracht onlangs het eerste deel van het vervolg op StarCraft uit, StarCraft II: Wings of Liberty. Ook staat voor het eind van dit jaar de derde uitbreiding voor World of Warcraft gepland, Cataclysm.

Daarnaast werkt Blizzard momenteel aan Diablo III en is er een MMO in ontwikkeling die gebaseerd is op een geheel nieuw intellectueel eigendom van het bedrijf.