HOOFDDORP - Het hoofd van Activision’s Worldwide Studios, Dave Stohl, geeft aan vertrouwen te hebben in de wederopstanding van ontwikkelaar Infinity Ward, maar benadrukt dat de uitgever zich verder nauwelijks bemoeit met het wervingsproces van nieuwe werknemers.

Hij legt uit dat het gevaarlijk zou zijn voor de cultuur en identiteit van Infinity Ward als Activision simpelweg een flink aantal nieuwe werknemers op de studio afstuurt.

“We ondersteunen Infinity Ward in het wederopbouw proces, en ik gebruik de term ondersteunen omdat we zo min mogelijk in hun territorium willen treden. We willen dat Infinity Ward Infinity Ward blijft, er heerst daar een bijzonder specifieke cultuur”, aldus Stohl.

Talent

Hij gaf verder aan dat een deel van de vrijgekomen functies door het vertrek van een aantal hooggeplaatste werknemers intern zal worden ingevuld. “Er lopen een hoop getalenteerde mensen rond bij de studio en inderdaad, sommige daarvan nemen de volgende stap in hun carrière en worden ‘senior’."

"Ik ga hier niet lopen verkondigen dat er nauwelijks talent de studio verlaten heeft, want dat heeft zich uiteraard wel voorgedaan. Maar er zijn nog steeds een hoop mensen die echt gepassioneerd zijn in wat ze doen.”