HOOFDDORP - Uitgever THQ wil in de toekomst geld vragen aan spelers om games online te kunnen spelen. Dit zei Brian Farrell, CEO van THQ tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders.

Met een combinatie van "robuuste downloadbare content en online play van een hoge kwaliteit" wil THQ de invloed van tweedehands games tegengaan.

"Wij denken dat dit onze digitale opbrengst zal vergroten, dat spelers langer aan onze games vast blijven houden en dat de invloed van tweedehands games verminderd wordt", aldus Farrell.

Uitgever Electronic Arts introduceerde in juli een vergelijkbaar model met de EA Online Pass, waarbij consumenten die Tiger Woods PGA Tour 11 aanschaffen online kunnen spelen met een bijgevoegde code. Gamers die de titel tweedehands kopen, moeten een bedrag van tien euro betalen om alsnog online te kunnen spelen.

Abonnement

Bobby Kotick, de baas van uitgever Activision Blizzard, gaf in juni tegenover de Wall Street Journal aan wel iets te zien in het invoeren van een abonnementsmodel voor de online multiplayer in de Call of Duty-serie.

Dan Amrich van Activision ontkende in juli echter dat er plannen zijn om een dergelijk model in te voeren.