HOOFDDORP - Call of Duty: Black Ops wordt de "grootste investering van Activision ooit". Dat zei Activision Blizzard's CEO Bobby Kotick gisteren tijdens een gesprek met aandeelhouders.

"Dit is over de gehele linie de grootste investering die wij ooit hebben gemaakt voor de lancering van een titel. En ik denk dat het publiek zal zien waarom wij dit op deze manier doen. De kansen op de markt zijn groter dan ooit. De hoeveelheid gebruikers van hardware is groter dan ooit. Het product heeft een ongelooflijke brede aantrekkingskracht, maar het heeft ook een groot scala aan functies die uniek gaan zijn voor de consument."

"Vanuit dat perspectief vinden wij dat [Call of Duty: Black Ops] het meest geschikte product van Activision is om dit soort middelen achter te stoppen", aldus Kotick. "Ik denk dat er veel concurrentie is, niet alleen van gamers, maar van een groot scala aan andere dingen die je kunt doen in je vrije tijd. Wij denken dat [Black Ops] de potentie heeft om door te breken en een veel bredere consumentengroep dan ooit aan te spreken."

Call of Duty: Black Ops komt op 9 november uit op Xbox 360, PlayStation 3, PC, Nintendo Wii en Nintendo DS en wordt ontwikkeld door Treyarch.