HOOFDDORP - Blizzard houdt zich actief bezig met het opsporen van obscene gevallen van roleplaying, die afgaand op een aantal klachten regelmatig voor blijken te komen op bepaalde servers van World of Warcraft.

Dit blijkt uit een publieke mededeling van het bedrijf over de kwestie.

Met name over de Amerikaanse roleplaying-server Moon Guard komen veel klachten binnen over seksueel getinte rollenspelsessies. Deze vinden op de server voornamelijk plaats in de Goldshire Inn, één van de eerste plekken waar spelers van de menselijke klasse terechtkomen.

De kwestie kwam aan het licht nadat een bezorgde vader op het officiële World of Warcraft-forum had geklaagd over de obscene chatsessies die plaatsvonden op de Moon Guard-server. Hij besloot na het zien van de teksten de account van zijn zoon op te zeggen.

Beleid van Blizzard

Een vertegenwoordiger van Blizzard liet weten dat medewerkers van het bedrijf actief bezig zijn om dat soort aanstootgevend gedrag te weren van publieke chatruimtes, maar dat het privéberichten en de partychat met rust laat.

Hij gaf echter wel aan dat dit beleid niet altijd zichtbaar is, omdat het bedrijf zulke gevallen discreet op wil lossen.

Ook is het onmogelijk om de openbare gesprekken van honderden servers met miljoenen spelers allemaal handmatig in de gaten te houden. Wel zal de Goldshire Inn op de Moon Guard-server voortaan nadrukkelijk in het vizier gehouden worden.