HOOFDDORP - Nintendo onthult zijn volgende spelcomputer niet op korte termijn om imitaties van de concurrentie te voorkomen. Dit zei Satoru Iwata, de directeur van Nintendo, tijdens een gesprek met investeerders.

"Natuurlijk zijn we bezig met het bestuderen en ontwikkelen van de spelcomputer die na de Wii komt. Maar er zit een groot verschil tussen het bestuderen van een product en het aankondigen van wat het is en wanneer we het uit gaan brengen", zegt Iwata.

"De geschiedenis van entertainment is helaas een geschiedenis gevuld met imitatie. Een geweldig idee zal meteen gekopiëerd worden, tenzij je het beschermt met patenten."

Verrassen

Iwata zegt daarnaast mensen ook te willen verrassen: "Tegelijkertijd is het erg belangrijk voor ons om mensen positief te verrassen. Ga jij verrast zijn door ons complete product als we je drie jaar vantevoren al verteld hadden hoe verrassend het was?"

Om die reden kondigt Nintendo volgens Iwata producten "zo laat mogelijk" aan. "Wij vinden dat dit de beste aanpak is voor de producten die we uitbrengen.

Nogmaals, we zijn bezig met het plannen van de volgende producten voor de groei van Nintendo, maar wij kunnen niets zeggen over wat, wanneer en hoe we het gaan uitbrengen."