HOOFDDORP - De PC-versie van Fable III, die gepland stond voor een gelijktijdige release met de Xbox 360-versie op 26 oktober, zal pas later worden uitgebracht. Dat blijkt uit een mededeling van Microsoft aan de website IGN. Een specifieke datum is niet gegeven.

“De console- en PC-versie lopen nu via een andere planning en we richten ons op het optimaliseren van de ervaring op beide platforms."

"We kondigen op dit moment nog geen releasedatum aan voor de PC-versie, maar verwacht hier binnenkort meer nieuws over.” Wel heeft Microsoft aangegeven dat de PC-versie gewoon gereserveerd zal kunnen worden.

Dorpsbewoner

Lionhead Studios, ontwikkelaar van de Fable-serie, maakte daarnaast bekend dat spelers via een programma op de website van Fable III al een dorpsbewoner voor de game ontwerpen. Spelers die het spel reserveren kunnen dit personage overzetten naar het echte spel, zodra dat in de winkels ligt.

Ook spelers die het spel niet van plan zijn voor te bestellen kunnen aan de slag met de personageontwerper, maar zij krijgen deze optie niet. Gemaakte creaties kunnen zij wel delen via netwerksites als Facebook en Twitter, of instellen als achtergrond op hun computer.

Leider

Fable III wordt ontwikkeld door Lionhead Studios en speelt zich vijftig jaar na de gebeurtenissen in Fable II af, in het continent Albion waar de kwade koning Logan de baas is. Gedurende het eerste deel van de game verslaat de speler Lohan, waarna hij aan de macht komt en kan kiezen een goede of kwade leider te worden.

Tijdens het tweede deel van Fable III wordt Albion bedreigd door een buitenlandse natie genaamd Aurora.