LONDEN - De Nederlandse dj Tiësto speelt een van de karakters in de nieuwe game Dj Hero 2, die in oktober wereldwijd op de markt komt. De speler kan helemaal in de huid kruipen van de wereldberoemde top-dj, maakte uitgever Activision vrijdag bekend.

Tiësto heeft speciaal voor het computerspel muziek gemaakt. Het zijn nieuwe nummers, waarover hij nog geen tipje van de sluier kan oplichten.

Het is de eerste keer dat Tiësto als karakter voorkomt in een game. Eerder verzorgde hij al wel de muziek voor een aantal spellen.

De dj noemt de manier waarop muziek in de game samenkomt, ''nieuw en uniek''. ''Als dj kon ik niet meer wensen dan dat'', zei hij in een reactie.

David Guetta

Naast de Nederlandse artiest kunnen de gamers zich ook voordoen als onder anderen dj's Deadmau5, David Guetta en Qbert. Vanachter een speciale draaitafel kunnen ze zich uitleven op hits van meer dan honderd bekende artiesten, onder wie Eminem, The Chemical Brothers, Stevie Wonder en Lady Gaga.

Het nieuwe spel volgt op Dj Hero 1 dat vorig jaar met succes in de verkoop kwam. Het spel is ontwikkeld voor zowel de Xbox 360, Playstation en de Wii.