HOOFDDORP - De Vietnamese regering heeft een aantal ingrijpende maatregelen getroffen die de vrijheid om spellen online te spelen in het land deels aan banden legt.

De maatregelen zijn tijdelijk van aard en blijven gelden totdat een algemeen beleid is vastgelegd.

De minister van communicatie en informatievoorziening heeft een aantal maatregelen goedgekeurd met betrekking tot online gaming. Zo worden alle aanvragen voor licenties voor onlinespellen opgeschort.

Daarnaast geldt er een algemeen verbod op het publiekelijk reclame maken voor onlinegames. Ook zullen internetcafé's tussen 11 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends hun diensten wat betreft onlinegaming moeten staken.

De inwoners van Vietnam mogen niet langer dan drie uur per dag besteden aan spellen die "verbinding maken met een server", hoewel dit verlengd mag worden tot vijf uur als het gaat om spellen met een educatieve dan wel culturele insteek. De maatregelen blijven minimaal tot het einde van dit jaar van kracht.

Geweld

Bedrijven in de game-industrie worden verplicht om het niveau van geweld in hun spellen te vermelden.

Dit moeten zij doen aan de hand van een verslag, waar ook videobeelden aan moeten worden toegevoegd "die de gewelddadige insteek van de specifieke spellen illustreren". Ook moeten zij hun spellen classificeren naar de leeftijd waarvoor deze geschikt zijn.

Volgens Vietnam News, heeft de regering besloten over te gaan tot deze maatregelen na een collectieve "schreeuw om hulp" van het Vietnamese volk, dat "de negatieve invloed van onlinespellen op de jeugd" heeft aankaartte

Zuid-Korea

In april van dit jaar heeft ook Zuid-Korea een aantal strenge regels opgesteld met betrekking tot onlinegames. Met name de verslaving aan de zogenaamde MMO's baart de Zuid-Koreaanse regering zorgen. Daarom krijgen jongeren in dat land te maken met een avondklok.