HOOFDDORP - Activision Blizzard gaat niet langer de echte namen van bezoekers van het officiële Blizzard-forum openbaar maken. Blizzard is teruggekomen op deze maatregel na hevige protesten van de forumbezoekers.

"We zijn voortdurend bezig om de feedback die jullie ons geven in de gaten te houden, evenals een interne discussie te voeren over de zorgen wat betreft het gebruik van echte namen op ons forum," aldus Michael Morhaime, medeoprichter van Blizzard.

Als gevolg van de discussie heeft Blizzard besloten om de echte namen niet langer verplicht te gaan stellen voor het plaatsen van berichten op het officiële forum.

Andere aanpassingen

Morhaime geeft echter aan dat het terugdraaien van deze beslissing niet betekent dat het bedrijf niet meer toegewijd is aan het verbeteren van de fora: "Onze inzet wordt voor 100 procent gedreven door het verlangen om de plaatsen waar de community bij elkaar komt toegankelijker te maken en constructieve gesprekken over onze games te stimuleren."

"We zullen nog steeds vooruitgang nastreven aan de hand van functies zoals het positief dan wel negatief beoordelen van geplaatste berichten, de optie om de positieve berichten uit te lichten, een betere zoekoptie en meer van dergelijke zaken."