HOOFDDORP - De PC-versie van de aankomende voetbalgame FIFA 11 maakt gebruik van dezelfde engine als die van de Xbox 360- en PlayStation 3-versie. Voorheen had de PC-versie van de FIFA-reeks een aparte engine die volgens vele fans inferieur was.

Uitgever Electronic Arts heeft de afgelopen twee jaar aan de engine gewerkt om deze ook voor de PC te optimaliseren.

De uitgever wil met de komst van FIFA 11 "graphics, gameplay en spelmodi die te vergelijken zijn met de huidige generatie spelcomputers" afleveren op de PC, aldus een aankondiging op de website van EA.

Eerdere versies

De laatste jaren werd deze engine exclusief voor de consoleversies van FIFA gebruikt en als gevolg daarvan bleef de PC-versie achter in grafische kracht, maar ook in bepaalde gameplayfunctionaliteiten die enkel mogelijk waren op de consoles.

In FIFA 11 ligt de nadruk op realisme, zowel op het gebied van voetbal zelf als op het gebied van presentatie. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de gezichten van de spelers, die er veel beter uitzien dan in FIFA 10. Ook het nieuwe Personality+ moet voor een meer realistische voetbalervaring zorgen. FIFA 11 ligt vanaf 30 september in de winkels.