HOOFDDORP - Er zal volgend jaar waarschijnlijk geen nieuwe Assassin's Creed-game verschijnen. Dit heeft Jean-Francois Boivin, associate producer van Ubisoft Montreal, gemeld aan Eurogamer.

Boivin is van mening dat de serie een "adempauze" nodig heeft. Het lijkt hem daarom verstandig om volgend jaar geen nieuwe Assassin's Creed uit te brengen. "Eerlijk gezegd lijkt het mij in het voordeel van iedereen dat deze licentie een adempauze krijgt, hoewel ik daar weer volledig op terug kan komen als dat noodzakelijk blijkt voor de bedrijfsvoering, want uiteindelijk gaat het er toch om dat je games verkoopt."

Boivin legt uit dat zo'n adempauze gamers geïnteresseerd houdt. "Je wilt mensen enthousiast houden. Je moet ervoor zorgen dat ze het een beetje gaan missen, dat ze denken 'Oh, wat tof dat het weer terug is'. Maar als je het maar door iedereen zijn strot blijft duwen dan raken ze Assassin's Creed beu", aldus Boivin. Hij verwacht eerder dat zijn studio aan een totaal nieuw project gaat werken.

Volgende setting

Hoewel Boivin aangeeft dat hij de Assassin's Creed-franchise even rust wil gunnen, is al wel bekend waar en in welke tijd de volgende game zich af gaat spelen. "We weten precies waar we heen gaan met de serie. Het zou een gebrek aan visie en zelfs intelligentie zijn als we daar voor ieder spel apart over zouden gaan nadenken."

Over de setting wil Boivin verder niets loslaten, maar hij benadrukt dat het spel trouw blijft aan de opzet van de eerdere games. Op 18 november verschijnt Assassin's Creed Brotherhood, dat het verhaal uit de tweede game vervolgt.