HOOFDDORP - Ubisoft's game met zanger en megaster Michael Jackson in de hoofdrol gaat Michael Jackson The Experience heten en zal in november worden uitgebracht.

De game komt naar de Wii, Xbox 360, PlayStation 3, PSP en DS. De consoleversies maken gebruik bewegingsgevoelige technologie. De Wii-versie is qua opzet vergelijkbaar met Just Dance, waarbij de speler de dansbewegingen met de Wiimote moet volgen.

De Xbox 360-versie gebruikt Kinect om een 3D-weergave van de speler op het scherm te tonen. Spelers kunnen door de ingebouwde microfoon in de Kinect-hardware dansen en zingen tegelijk. Bij de PlayStation 3-versie is het zingen bij een aparte modus ondergebracht. 

Handhelds

De DS- en PSP-versies wijken af van deze opzet en laten spelers ritmisch op de maat meetikken, met respectievelijk de stylus en enkel de normale knoppen. Michael Jackson The Experience voor de DS is vergelijkbaar met Ouendan, waarbij spelers op een bepaald ritme genummerde cirkels aan moeten tikken of lijnen hiertussen moeten trekken. Verder is nog niet bekend welke nummers van Michael Jackson in de game zullen zitten.