HOOFDDORP - Activision heeft besloten dat zijn ontwikkelstudio's in de toekomst niet meer aan meerdere games tegelijk mogen werken. Dat meldt Dave Stohl, de vice president van Activision Worldwide Studios.

"Het is niet zinvol meer," zegt Stohl over de strategie om ontwikkelaars aan meerdere games tegelijk te laten werken. "Mensen willen de vrijheid hebben om al hun middelen in een groot project te stoppen, en dat proberen we mogelijk te maken."

Volgens Stohl was het bij Activision voorheen wel eens het geval dat studio's aan twee games tegelijk werkten. "Bij Guitar Hero streven we er niet meer naar om net zoveel delen te maken als voorheen. En dat is goed, omdat dit de strategie versimpelt rond een release van de game en er zo meer nadruk op innovatie kan worden gelegd", aldus Stohl.

Stohl merkte ook op dat games steeds vaker grote releases op meerde systemen zijn die ook nog eens aanzienlijke online-support moeten krijgen. "De mogelijkheden en projecten zijn veel groter en dus vormen ze een grotere uitdaging. En daar heb je focus voor nodig, echt waar."