HOOFDDORP - Blizzard heeft aangekondigd dat bezoekers van de officiële Blizzard-fora hun echte naam zullen moeten gaan gebruiken, in plaats van een zelfgekozen gebruikersnaam.

Dit om de problemen die een dergelijke anonimiteit van de forumgebruikers met zich mee bracht tegen te gaan, zo meldt een medewerker van Blizzard.

Via een bericht op het officiële forum van Blizzard heeft een medewerker laten weten dat het gebruik van 'Real ID', een in de Starcraft II-beta geintroduceerde functie die spelers de mogelijkheid geeft om naast de in-game naam ook hun echte naam weer te geven, verplicht gesteld gaat worden voor iedereen die van de fora gebruik wil maken.

Slechte reputatie

Deze aanpassing van het forumbeleid is bedoeld om de reputatie van het forum aan te pakken, dat volgens de medewerker van Blizzard bekendstaat als "een plek waar 'flame wars', 'trolling' en andere narigheden de vrije loop krijgen."

Door het forum en zijn gebruikers uit de anonimiteit te halen hoopt Blizzard op een beter platform voor constructieve discussies en gesprekken, evenals het bijeenbrengen van de community op een nieuwe manier.