HOOFDDORP - Gamers worden beïnvloed door recensies wanneer zij hun waardering over spellen vaststellen.

Dat is de conclusie van een onderzoek naar het effect van professionele recensies op gamers dat uitgevoerd is door Electronic Entertainment Design and Research.

Alle deelnemers van het onderzoek werden gevraagd een oordeel te geven over Plants vs. Zombies, het spel dat zij hadden gespeeld.

Tweederde van de deelnemers kreeg kort daarvoor echter recensies over het spel in kwestie te lezen. De ene helft werd hoogscorende reviews voorgelegd, de andere helft kreeg laagscorende reviews.

De deelnemers moesten daarna op een schaal van nul tot honderd een beoordeling geven aan het spel en mochten kiezen om het spel te houden of het in te wisselen voor tien dollar.

Resultaat

Na afloop werden alle beoordelingen verzameld en vergeleken, om te kijken of er een significant verschil bestond wat betreft de hoogte van de waardering tussen de drie groepen.

De groep die positieve reviews had gelezen gaf Plants vs. Zombies gemiddeld zes punten hoger dan de groep die alleen het spel had gespeeld en gemiddeld veertien punten hoger dan diegenen die negatieve reviews was voorgelegd.