HOOFDDORP - Sega heeft aangegeven dat een vervolg op Alpha Protocol is uitgesloten. Dit vanwege tegenvallende verkoopresultaten, zo meldt het bedrijf aan website CVG.

"Laten we even puur naar de commerciële kant kijken. De game heeft niet zo goed verkocht als dat we verwacht hadden, vandaar dat we geen vervolg gaan maken. Toch was het idee achter het spel briljant," zo vertelt Mike Hayes van Sega.

Hayes legt uit dat het feit dat Alpha Protocol een RPG is ook heeft meegespeeld bij de beslissing: "De tijd die je moet investeren om een algeheel hoge beoordeling te krijgen is aanzienlijk en RPG's zijn van nature al hele grote projecten. Daarom hebben we besloten geen vervolg te willen maken."

In Alpha Protocol kruipen spelers in de huid van Michael Thorton, een getalenteerde en jonge agent, die door zijn eigen overheid op straat is gezet. Thorton is echter de enige persoon die bepaalde informatie heeft waarmee een internationale ramp voorkomen kan worden.

Een belangrijk aspect van het spel is de grote impact van bepaalde keuzes op het verdere verloop van het verhaal, maar ook de bijbehorende gameplay.