HOOFDDORP - Bijna tweederde van de gamers prefereert een fysiek exemplaar van een spel boven digitale distributie. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos MediaCT.

Uit het onderzoek, dat gehouden werd onder duizend mensen, blijkt dat 64 procent van de gamers een fysieke kopie verkiest boven een digitale kopie.

Volgens Ian Bramley, de directeur van het onderzoeksbureau, is een van de redenen hiervoor dat gamers hun spellen later weer kunnen doorverkopen.

Kwijtraken

Daarnaast zouden spelers volgens Bramley ook bang zijn digitale versies kwijt te raken. "Spellen op een fysieke schijf hebben een lange en gevestigde historie en dat maakt dat een omslag niet makkelijk te maken is, zeker als gamers een fysieke collectie opbouwen uit angst voor het kwijtraken van digitale versies."

In 2009 bleek uit onderzoek door de NPD Group nog dat ongeveer 75 procent van de gamers liever een fysieke kopie van een spel koopt dan dat zij een spel downloaden. Daaruit is te concluderen dat digitale distributie toch in een aardig tempo terrein wint.