HOOFDDORP - De gesloten bèta van de World of Warcraft-uitbreiding Cataclysm gaat van start. Blizzard gaat vanaf vandaag een verscheidenheid van mensen die lid zijn van Battle.net uitnodigen om deel te nemen.

Het is niet duidelijk of mensen die zich nu nog aanmelden op Battle.net ook kans maken op een uitnodiging voor de bèta, dus mogelijk maakt men nog een kans wanneer men zich nu nog aanmeldt.

"De meningen van testers verzamelen tijdens de bèta zal ons veel helpen bij het lanceren van de meest boeiende World of Warcraft ooit", aldus Blizzard's mede-oprichter Mike Morhaime.

In World of Warcraft: Cataclysm keert de woeste draak Deathwing terug naar Azeroth en dat geeft Blizzard de kans om heel de spelwereld te vernieuwen. Zo kunnen er op wijde vlaktes opeens uitgestrekte jungles zijn, of op plekken waar voorheen bossen waren nu grote vlaktes met lava.

De uitbreiding op de populaire MMORPG bevat daarnaast twee nieuwe rassen, de worgen en de goblins. Ook het maximum level wordt verhoogd naar 85. Cataclysm moet later dit jaar uitkomen.