HOOFDDORP - Volgens Gore Verbinski, de producent van de aankomende verfilming van BioShock, wordt er nog steeds gewerkt aan de film, maar probeert het team wel een "uitzonderlijk hoog" budget in te perken.

"We proberen de film te maken", aldus Verbinski tegen website IGN Movies. "Het probleem is dat Bioshock voor volwassenen wordt, het zich onderwater afspeelt en een horrorfilm wordt."

"Het is een hele dure horrorfilm. Dus we proberen samen met regisseur Juan Carlos Fresnadillo een manier te vinden om het budget kleiner te maken terwijl we wel de fans tevreden houden."

Verbinski geeft aan niet specifiek een film gebaseerd op een game te willen maken, maar vindt het verhaal van BioShock heel goed. "We willen de film niet braaf maken zodat hij geschikt wordt voor dertien jaar en ouder. We willen de actie op het randje laten balanceren, maar het kost enorm veel geld."

Onderwaterstad

BioShock en het vervolg BioShock 2 spelen zich af in de onderwaterstad Rapture. Het was de bedoeling dat Rapture ooit de thuishaven van de perfecte samenleving zou worden, maar dat liep totaal de mist in en in de games is het een verlaten, kapotte stad waarin de overgebleven inwoners als geweldadige gekken ronddwalen.

De film zou eerst geregisseerd worden door Verbinski, maar hij gaf later Fresnadilo (bekend van 28 Weeks Later) de kans.