HOOFDDORP - Fable III zal vlak na de release in delen te downloaden zijn, waarbij het eerste deel gratis wordt. Dit omdat Peter Molyneux, de creatieve directeur van Microsoft Game Studios in Europa en het hoofd van Fable-ontwikkelaar Lionhead Studios, vindt dat het uitbrengen van demo's geen goed idee van een game geeft en het op deze manier op wil lossen.

Spelers die het eerste deel van Fable III helemaal doorspelen, krijgen de optie voorgelegd om het volgende deel dan wel het spel aan te schaffen. Op die manier kunnen spelers vrijwel gelijk verder spelen als het spel blijkt te bevallen.

Molyneux motiveert zijn beslissing: "Op die manier omzeil je het vreselijke concept van demo's. Iedereen die van mening is dat demo's een goed idee zijn, is gek. Het is nooit een goed idee, omdat demo's meestal aan het eind van de ontwikkelingsfase van een spel in elkaar gezet worden en het maken van een demo juist een enorme hoeveelheid ontwerptalent vergt. Een andere reden is dat het waarschijnlijker is dat je de nieuwsgierigheid van gebruikers bevredigt dan dat je ze aanspoort om verder te spelen."

Fable II kwam een jaar na release ook in verschillende delen op Xbox Live Marketplace te staan. Ook hierbij was het eerste deel gratis. Fable III moet een groots avontuur worden waarin de speler langzaam opgroeit en de wereld om hem heen verandert door keuzes te maken. Uiteindelijk wordt de speler koning en moet er geregeerd worden.