HOOFDDORP - Peter Moore, president van EA Sports, denkt dat gamers begrijpen waarom uitgever Electronic Arts met het Online Pass-systeem gaat komen. Dat meldt hij aan weblog Kotaku.

Het Online Pass-systeem houdt in dat er bij een game die in de winkels wordt gekocht een code wordt geleverd waarmee spelers de game online kunnen spelen. Deze code kan maar één keer gebruikt worden. Kopen spelers een game tweedehands, dan moet er alsnog een code bij EA gekocht worden.

Dit systeem is in het leven is geroepen om tweedehands verkoop van games tegen te gaan, iets waar uitgevers helemaal niets aan verdienen. Moore legt tijdens het interview echter ergens anders de nadruk op: "Eén aspect van mijn baan en ook van het team van ontwikkelaars en marketing, is er voor zorgen dat consumenten het spel niet in willen ruilen. Daarnaast moet het er voor zorgen dat je digitale content als een waardevolle toevoeging ziet."

Online Pass moet in alle toekomstige EA Sports-games op de Xbox 360 en PlayStation 3 voor gaan komen. De eerste game die er gebruik van maakt is Tiger Woods PGA Tour 11, die later deze week verschijnt.