HOOFDDORP - Volgens Daniel Erickson, gamedesigner bij ontwikkelaar BioWare, is de PC gemaakt voor gaming. De studio zal dan ook games voor het platform blijven ontwikkelen.

"Eens in de twee of drie jaar horen we dat PC-gaming dood is, dat het fantasy-genre dood is en dat de RPG dood is. Toch blijven PC-games een nieuwe standaard neerzetten en vaak zijn het ook nog eens fantasygames", aldus Erickson.

"We kennen allen de nadelen van de PC, want we schelden allemaal wel eens tegen onze PC wanneer deze slecht draait. Toch leent de interface zich voor games. Een toetsenbord en muis geven veel meer vrijheid dan de controllers van consoles."

BioWare is de ontwikkelaar van games als Dragon Age: Origins en Mass Effect en werkt op dit moment aan de PC-game Star Wars: The Old Republic, een MMORPG in het Star Wars-universum. "Toen we aan The Old Republic begonnen bestond er geen twijfel over wat het leidende systeem zou zijn. Als we een RPG maken is de PC gewoon het beste platform om dat op te doen."