HOOFDDORP - Deus Ex: Human Revolution, de prequel op de RPG-shooter hybride Deus Ex, verschijnt in het begin van 2011. Dat blijkt uit een nieuw verschenen trailer die vandaag is uitgegeven.

De

trailer

, die is gemaakt door de CGI-studio van uitgever Square Enix, toont een eerste inzicht in het verhaal van

Deus Ex: Human Revolution

. De game speelt zich af in 2027, in een stad waar een revolutie is ontketend. Het verhaal draait om Adam Jensen, een beveiligingsmedewerker van een lab. Na een ongeluk verliest Jensen zijn armen en wordt hij een van de eerste mensen wiens lichaamsdelen zijn vervangen door robotachtige verbeteringen.

Eerste details

Hoewel de trailer geheel bestaat uit voorgerenderde beelden zijn via gamesblad PC Gamer UK de eerste details over de gameplay van Deus Ex: Human Revolution sinds 2008 bekendgemaakt. Zo is er nog steeds sprake van herstellende levenskracht, maar zal energie die nodig is voor het gebruik van Adam's mechanische lichaamsdelen pas langzaam herstellen als deze geheel op is.

Sluipen speelt een grote rol in Deus Ex: Human Revolution en door gebruik van een dekkingssysteem, waarbij de camera van een eerstepersoonsperspectief naar een derdepersoonsperspectief gaat, is het mogelijk om ongezien rond te sluipen.

Ook beschikt Adam over verschillende mogelijkheden om vijanden van dichtbij uit te schakelen. Vredelievende spelers kunnen vijanden zelfs bewusteloos slaan, al kunnen deze weer gewekt worden als andere tegenstanders de lichamen vinden.

Volgens PC Gamer zullen de gesprekken in Deus Ex: Human Revolution erg diep en lang zijn. Een gesprek kan op drie manieren eindigen. Zo kan Adam de gewenste informatie verkrijgen, kan hem dit permanent geweigerd worden of blijven gesprekspartners neutraal. Bovendien zal ieder personage in de game aanspreekbaar zijn.

Deus Ex

Deus Ex: Human Revolution speelt zich af voor de gebeurtenissen van Deus Ex. Deze game uit 2000 combineerde elementen van first-person shooters en RPG's op een unieke manier en wist vele lovende recensies te ontvangen. In 2003 verscheen het vervolg Invisible War dat bij fans van het eerste deel op veel minder enthousiasme werd ontvangen. Beide games werden ontwikkeld door de nu opgeheven studio Ion Storm. Deus Ex: Human Revolution zal begin 2011 op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen en wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Eidos Montreal.