HOOFDDORP - Vanaf aankomende donderdag is er voor het eerst een game in 3D speelbaar op de PlayStation 3. Dan komt er in Aziatische landen namelijk een patch uit voor de game Pain.

De patch zorgt er voor dat de game Pain in 3D speelbaar is. Alle oude modi alsmede de twee nieuwe modi die bij de patch komen zullen volledig in 3D speelbaar zijn.

De nieuwe modi zijn 'Alien Toss' en 'Ice Breaker'. In Alien Toss is het de bedoeling om een marsmannetje door de lucht heen te gooien en in Ice Breaker moet de speler kratten gooien naar een kasteel gemaakt van ijs.

Hoewel het niet bekend is of de patch deze week ook in Europa of Amerika verschijnt, Andrew House, president van Sony Computer Entertainment Europa, wel bevestigd dat de games Pain, WipEout HD en Super Stardust HD in juni een 3D-update in het westen krijgen.

Daarnaast moet er een 3D-demo van racegame Motorstorm: Pacific Rift verschijnen. Spelers hebben een 3D-televisie en een speciale bril nodig om gebruik te maken van de 3D-techniek in games.