HOOFDDORP - Het nieuws dat het twee uur spelen van een game hetzelfde is als een lijntje cocaïne snuiven is niet gebaseerd op een onderzoek, aldus de Engelse therapeut Steve Pope. Pope deed eerder deze week zelf de uitspraak over games en cocaïne.

"Ik vetrouw niet op conclusies van onderzoeken, maar op mijn ervaring als therapeut", zo meldt Pope.

"Onderzoeken zijn eigenlijk allemaal leugens. Ik vertrouw eerder op wie er bij mij aanklopt en de persoon die ik moet helpen. Ik had wel een onderzoek waaruit bleek dat in Engeland gameverslaving de snelst groeiende verslaving is, maar ik heb er zelf nooit onderzoek naar gedaan."

"Mensen kunnen makkelijk verslaafd raken aan hetgeen ze plezier oplevert. Bijvoorbeeld het spelen van een computerspel, of het roken van een jointje", aldus Pope.

"De vergelijkingen tussen een gameverslaving en drugs- of gokverslaving zijn er wel degelijk. De hersenen reageren er op dezelfde manier op."

Opmerkingen

Het lijkt er op dat Pope langzaam terugkrabbelt nu zijn eerdere opmerking over gameverslaving de wereldwijde pers heeft gehaald. Eerder deze week meldde hij dat twee uur gamen gelijk stond aan een lijntje cocaïne. Nu ziet nog steeds de verslavende werking van games, maar is hij niet meer zo uitgesproken over de vergelijking tussen games en drugs.