HOOFDDORP - Scott Bayless, een vormalige studiomanager van Microsoft, denkt dat Natal, de bewegingsgevoelige technologie voor Xbox 360, gaat falen. Dat meldt hij in het tijdschrift RetroGamer.

"Toen ik in 2008 met Microsoft om de tafel ging zitten en aan ze vroeg hoe ze Natal gingen implementeren met de Xbox 360, zeiden ze: "We wachten af en zien het wel." Ik vertelde ze dat ze dan zouden falen."

Bayless, die voorheen al voor Electronic Arts, Capcom en Midway werkte, denkt dat Natal de consument gaat opsplitsen. "Dit fragmenteert de markt en daar knappen de ontwikkelaars op af. Wanneer ik tientallen miljoenen aan de ontwikkeling van een game spendeer, wil ik niet negentig procent van mijn markt buiten sluiten."

Natal is de bewegingsgevoelige technologie voor Xbox 360. Door een camera aan te sluiten op de Xbox 360 en deze voor de televisie te plaatsen, kunnen spelers zonder een controller games besturen. De geruchten gaan dat de technologie zo'n 120 euro gaat kosten, maar alle details worden tijdens de E3-beurs in juni pas officieel aangekondigd.