HOOFDDORP - J. Allard en Robbie Bach zijn afgelopen nacht vertrokken bij Microsoft's Entertainment & Devices-afdeling. Dit gaf een woordvoerder van Microsoft vandaag aan de pers te kennen.

Robbie Bach was al twintig jaar werkzaam bij Microsoft en in zijn laatste functie was hij directeur van de Entertainment & Devices-tak. Deze afdeling is vooral verantwoordelijk voor nieuwe apparaten binnen de entertainmentdivisie van Microsoft, bijvoorbeeld de Xbox 360, de Zune muziekspeler en Project Natal. Bach verlaat het bedrijf om zich meer te richten op zijn privéleven. Hij blijft nog tot in de herfst werkzaam als directeur bij Microsoft.

J. Allard

Gisteren werd er al gespeculeerd over het vertrek van J. Allard, vandaag is hij definitief opgestapt. Hij blijft nog wel werkzaam als adviseur voor Microsoft topman Steve Ballmer. Allard stond aan de wieg van de Xbox en de Xbox 360 en is mede verantwoordelijk voor het succes van de consoles. Allard was ook verantwoordelijk voor de hele Xbox Live-service en was tot en met de Zune muziekspeler een publiek persoon voor Microsoft.

Allard gaf geen specifieke reden voor zijn gesprek. In plaats daarvan meldde hij: "Beslis, verander, herontdek. Als je mij al de hele tijd volgt, begrijp je waarschijnlijk wel hoe moeilijk het voor mij was deze stam te verlaten en een nieuw gebied te ontdekken, maar het is tijd."