HOOFDDORP - De Britse therapeut Steve Pope schat dat twee uur games spelen gelijk staat aan een lijntje cocaïne innemen. Dat meldt Pope in een rapportage over gameverslaving dat recentelijk is verschenen in de Lancashire Evening Post.

"De roes van twee uur gamen staat gelijk aan het innemen van een lijntje cocaïne", aldus Pope.

"Het is de snelst groeiende verslaving in het land en heeft een mentaal effect op jonge mensen. Daarnaast zorgt het voor fysieke problemen als overgewicht."

Pope heeft te maken met tieners die spijbelen van school en stelen om games te spelen. Sommige jongeren zouden wel eens 24 uur achter elkaar gamen. Volgens hem kan een gameverslaving "in geweld eindigen" wanneer spelers "de fantasie in games naar de realiteit brengen".

Natuurlijke high

In het artikel wordt een voorbeeld van voetbalspelers aangekaard die 24 uur voor een wedstrijd niet mogen gamen omdat de "natuurlijke high" die spelers van games krijgen niet goed is voor de prestaties op het veld.

Daarnaast vertelt een moeder dat het kopen van Call of Duty voor haar kind gelijk stond aan het kopen van "een eerste shot whiskey".

Volgens Gayle Brewer van de Universiteit van Central Lancashire draait het om het vinden van een balans. "Het is gemakkelijker voor ouders als zij regels opstellen over de tijd die kinderen aan games mogen besteden."