HOOFDDORP - Legendary Pictures werkt aan een verfilming van de sci-fi gameserie Mass Effect. "De films zit op dit moment in de eerste fase van ontwikkeling", zo meldt het bedrijf.

Het script wordt geschreven door Mark Protosevich, die ook het script van 'I Am Legend' heeft geschreven. De film wordt geproduceerd door Ari en Avi Arad, terwijl ook Jon Jashni en Thomas Tull meehelpen. Zij hebben gewerkt aan films als 'Clash of the Titans' en 'The Dark Knight'.

BioWare, de studio achter de Mass Effect-games, helpt ook mee aan de film. Oprichters Ray Muzyka en Greg Zeschuk zullen als uitvoerend producenten optreden.

Ook Casey Hudson is betrokken bij de film en neemt hierbij dezelfde rol aan als tijdens de ontwikkeling van de game, namelijk uitvoerend producent. Warner Brothers gaat de film distribueren. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen.

Mass Effect

Mass Effect vertelt het verhaal van Commandant Sheppard en het ruimteship de SSV Normandy waarvan hij aan het begin van het eerste spel de bevelhebber wordt.

Hij gaat de strijd aan met een buitenaards ras genaamd de Geth, die verschillende planeten aanvallen. Het spel beslaat een rijk universum met vele buitenaardse rassen en een uitgediepte historie.