'Starcraft II op consoles is mogelijk'

HOOFDDORP - Blizzard, de ontwikkelaar van Starcraft 2, staat volgens designer Chris Sigaty steeds meer open voor het uitbrengen van Starcraft II op een console. De voornaamste reden die hiervoor genoemd wordt is de positieve ontwikkeling op het gebied van besturing van real time strategy-games op consoles.

"We houden ons op het moment niet echt bezig met een console versie van Starcraft II, maar er zijn een aantal interessante ontwikkelingen op het gebied van besturing van RTS-games op consoles geweest", meldt Sigaty. "Wij denken nog steeds dat de traditionele opstelling van een muis en toetsenbord ideaal is voor het besturen van een RTS game, maar we merken wel dat we steeds dichter bij een goede alternatieve besturingsmethode komen."

Hij geeft aan dat hoewel Blizzard zich op dit moment niet bezighoudt met een consoleversie van Starcraft II, het zeker tot de mogelijkheden behoort om in de toekomst een RTS op één van de consoles uit te brengen. Starcraft II: Wings of Liberty verschijnt op 27 juli voor de PC.

Tip de redactie