HOOFDDORP - Activision Blizzard heeft zijn winst in het eerste kwartaal van 2010 verdubbeld en daarmee zijn eigen voorspellingen overtroffen.

Het bedrijf maakte in de eerste drie maanden van 2010 300 miljoen euro winst, tegenover 149 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Het voortdurende succes van World of Warcraft heeft hieraan bijgedragen, evenals de voortdurende vraag naar Call of Duty: Modern Warfare 2.

De succesvolle lancering van de Stimulus-uitbreiding voor Modern Warfare 2 zorgde er bovendien voor dat Activision Blizzard vorige maand haar voorspellingen naar boven heeft bijgesteld.

900 miljoen

Het bedrijf verwacht het komende kwartaal 900 miljoen dollar winst te maken, minder dan het in hetzelfde kwartaal vorig jaar verdiende. Het bedrijf moet dat gaan doen met de releases van games als Blur, Singularity, Shrek Voor Eeuwig en Altijd en Transformers: War for Cybertron.

Over heel 2010 gezien verwacht het bedrijf een omzet te maken van 3.3 miljard euro, evenveel als vorig jaar. Games als Call of Duty: Black Ops en Starcraft II: Wings of Liberty moeten daaraan gaan bijdragen. Bovendien brengt het bedrijf de Cataclysm-uitbreiding voor World of Warcraft nog dit jaar uit.