HOOFDDORP - De Nederlandse ontwikkelstudio Team6 werkt aan een nieuw deel in de FlatOut-reeks voor uitgever Zoo Games. De geheel nieuwe game in de racereeks wordt speciaal ontwikkeld voor de Wii.

De nieuwe FlatOut-game kent een viertal spelmodi, namelijk Racing, Trash, Arena en Stuntman. Racing laat spelers rondjes racen met als doel als eerste over de finish te komen, of ervoor te zorgen dat de speler de enige is die nog rondrijdt.

De agressieve races vinden plaats in onder andere een financieel district, een haven en een Zuid-Europees stadje.

In Trash, een modus speciaal ontworpen voor de Wii, is het de bedoeling de auto's van tegenstanders in puin te slaan met een wapen naar keuze, zoals een honkbalknuppel of loden pijp. Zodra dat is gelukt, is de wagen van de speler.

Arena laat een grote groep auto's los in een arena, tot er nog eentje overblijft. Stuntman is de terugkeer van de populaire racemodus uit eerdere FlatOut-games en draait om het zo ver mogelijk lanceren van de bestuurder.

Team6

De ontwikkelstudio Team6 is gevestigd in Assen en timmert al sinds 2003 aan de weg. De ontwikkelaar is voornamelijk bekend van racegames, die de laatste jaren vooral voor de Wii verschenen.

Recente games van Team6 zijn onder andere Monster Trucks: Ultra Mega Xtreme !!!, Speed, Street Racer Europe, Glacier 2 en Battle Metal. Momenteel werkt Team6 aan Glacier 3, The Heavy, Squash, Calvin Tucker's Farm Animal Racing en de zojuist aangekondigde FlatOut-game.