HOOFDDORP - Ubisoft heeft bevestigd dat de volgende Assassin’s Creed-game de subtitel Brotherhood draagt en een multiplayer-modus zal krijgen.

Eerder was al bekend dat het gamebedrijf een webdomein met die titel had vastgelegd en gisteren lekte het omslagontwerp voor het doosje van Assassin’s Creed: Brotherhood uit. Ubisoft heeft de echtheid van de omslag bevestigd.

Uit die omslag blijkt dat de serie voor het eerst een multiplayermodus krijgt: “Neem voor de eerste keer deel in een innovatieve multiplayerlaag die je een moordenaar naar keuze laat zijn en van wie je zelf de moordstijl mag definiëren. Een nog nooit eerder geziene multiplayerervaring.”

In de singleplayermodus stappen spelers wederom in de schoenen van Ezio. Ditmaal zullen ze volgens de omslag als Ezio een eigen broederschap van assassijnen kunnen leiden naar het hart van hun vijand, in Rome. 

Assassin’s Creed: Brotherhood komt uit voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en wordt in de herfst van dit jaar verwacht. Ubisoft zegt volgende week meer informatie over de game vrij te zullen geven.