HOOFDDORP - Sony zegt blij te zijn met de samenwerking tussen Bungie en Activision. De nieuwe samenwerking betekent namelijk dat de Halo-studio misschien games gaat ontwikkelen voor PlayStation 3.

"De samenwerking tussen Bungie en Activision betekent een grote winst voor gamers wereldwijd", schrijft Sony in een verklaring. "De combinatie van Bungie's creativiteit met de ongelooflijke kracht van de PlayStation 3, zal een flinke oppepper geven aan actiegaming."

Bungie zegt open te staan voor ontwikkeling op de PlayStation 3, hoewel de studio als ontwikkelaar van de Halo-serie voorheen alleen voor Xbox 360 games heeft gemaakt. "Natuurlijk zijn we lang Xbox-exclusief geweest. Maar we hebben de beste technische mensen uit de industrie en we zijn al aan het nadenken over hoe ons nieuwe game-universum zich zal manifesteren op verschillende apparaten", zegt Brian Jarrard, Bungie's communitymanager. "Dat is ook wat ons zo aantrok in Activision. Zij hebben veel ervaring met meerdere platformen en technische expertise."

Nieuwe franchise

Gisteren werd bekend dat Activision de komende tien jaar de uitgever zal zijn van een nieuwe franchise van Bungie. Het is nog compleet onbekend om wat voor gameserie het gaat. Het is in ieder geval uitgesloten dat het iets met Halo te maken heeft, de serie waar Bungie beroemd mee werd, aangezien de rechten op het Halo-universum volledig in handen zijn van Microsoft. Later dit jaar komt Halo: Reach uit voor Xbox 360, Bungie's laatste game in deze serie.

Jarrard heeft al gezegd er dit jaar waarschijnlijk nog niets bekendgemaakt wordt over Bungie's nieuwe gameserie. Wel heeft hij gezegd dat de studio een universum zal maken, waar gamers tijd in willen steken. Hij wilde niet ontkennen noch bevestigd dat de aankomende titel een MMO-game wordt.