HOOFDDORP - Microsoft heeft twaalf dagen geleden de Xbox Live service voor Halo 2 stopgezet, waardoor de game niet meer online gespeeld kan worden.

Veertien gamers hebben de game sinds de deadline echter niet afgezet, waardoor ze nog altijd Halo 2 online kunnen spelen.

Joe Campbell, één van de veertien gamers die nog altijd Halo 2 aan heeft staan, schrijft op het forum van Halo-ontwikkelaar Bungie: "We blijven Halo 2 spelen tot we gedwongen worden te stoppen."

"Dat kan komen door Microsoft, Bungie, onze consoles die oververhit raken of gewoon omdat we uit de online modus geschopt worden door lag. We doen dit niet voor een wedstrijd of prijs, maar voor de liefde en herinneringen aan Halo 2."

Online

Microsoft heeft gamers twaalf dagen geleden de mogelijkheid ontnomen games die op de originele Xbox zijn verschenen via Xbox Live online te spelen.

Microsoft meldt dat er lang over dit besluit is nagedacht, maar dat het stoppen van de ondersteuning van oorspronkelijke Xbox-games een noodzakelijk kwaad is voor het verbeteren van de dienst.