HOOFDDORP - Jason West en Vince Zampella, de voormalige bazen van Infinity Ward, hebben een nieuwe studio. De studio is een partner van Electronic Arts.

Volgens West en Zampella richt hun nieuwe studio, Respawn Entertainment, zich op "het maken van state-of-the-artgames voor een breed publiek". Het tweetal meldt dat ze op dit moment "een team van designers en artiesten van wereldklasse" samenstellen. "Respawn Entertainment is een frisse start voor Jason en mij", aldus Zampella, die de functie van manager gaat vervullen.

"We hebben de afgelopen tien jaar leiding gegeven aan een geweldig ontwikkelteam, en hebben we ons met hart en ziel gestort in het maken van een epische gamereeks. We zijn enorm trots op wat we hebben opgebouwd en dat zoveel fans plezier beleefden aan onze games. We hopen dat vanaf nu opnieuw te doen, met een nieuwe studio, een fris nieuw team en samen met onze nieuwe partner, EA." Het is op dit moment nog onduidelijk of andere ex-medewerkers van Infinity Ward Respawn Entertainment gaan aanvullen.

Partnerschap Electronic Arts

Electronic Arts heeft de rechten verkregen om alle games van Respawn Entertainment uit te brengen. Frank Gibeau, directeur van het EA Games-label noemt het partnerschap met de studio "veelbelovend". "Ik verwacht dat we echte blockbusters op de markt gaan brengen," zegt Gibeau, "en we vinden het een eer om Respawn Entertainment steun te geven om een team samen te stellen zodat ze zoals voorheen geweldige games kunnen maken."

De aankondiging van de nieuwe studio komt op een opvallend moment. Zampella en West zijn in een geruchtmakende rechtszaak verwikkeld met Activision, de eigenaar van hun vorige studio Infinity Ward. De twee zijn daar vorige maand ontslagen. Volgens Activision omdat ze een spin-off studio zouden willen starten bij Electronic Arts. Mede hierdoor zou de ontwikkeling van Modern Warfare 3 zijn vertraagd. De kersverse studiohoofden ontkennen de aanklachten van Activision, en hebben zelf Activision aangeklaagd, wegens het niet betalen van royalties en het onrechtmatig controle nemen over de Call of Duty-franchise.