HOOFDDORP - De ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3 wordt vertraagd door de problemen die zijn ontstaan tussen uitgever Activision en ontwikkelaars Vince Zampella en Jason West. Dit blijkt uit documenten omtrent de rechtszaak tussen beide partijen.

Eén van Activision’s grootste klachten is dat Zampella en West een spin-off-studio zouden willen starten, zo staat in de documenten. Hierdoor wordt de preproductie van Modern Warfare 3 vertraagd en en deze vetraging zou weer door West en Zampella gebruikt worden als “pressiemiddel in hun onderhandelingen met Activision”.

Rechtszaak

Begin maart werden Vince Zampella en Jason West, mede-oprichters van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward op straat gezet door uitgever Activision. De reden was dat de twee studiobazen Infinity Ward zouden willen "stelen" en onderhandelden over een overname met concurrent Electronic Arts. Mede hierom heeft Activision de twee mannen aangeklaagd.

Zampella en West hebben op hun beurt Activision aangeklaagd. Kernpunten in die aanklacht zijn dat Activision bepaalde royalties niet zou uitbetalen en onrechtmatig controle zou hebben genomen over het Call of Duty-merk. Hiermee wordt waarschijnlijk gedoeld op de plannen die Activision heeft met het Call of Duty-merk. De uitgever wil de franchise onder andere uitbreiden naar nieuwe genres.