HOOFDDORP - Het derde deel in de Gears of War-serie zal in april 2011 verschijnen. Dit blijkt uit een advertentie die Microsoft per abuis op Xbox Live plaatste. De aankondiging is hoogstwaarschijnlijk een vergissing.

Epic zou de titel namelijk oorspronkelijk vannacht aankondigen, maar stelde dit op het laatste moment uit naar aanstaande maandag.

Het lijkt er dan ook op dat deze wijziging niet op tijd is doorgevoerd op Xbox Live. Meer informatie komt waarschijnlijk aankomende maandag, wanneer ontwikkelaar Cliff Bleszinski het spel uit de doeken doet tijdens het Amerikaanse tv-programma Late Night with Jimmy Fallon.

Geruchten

Via diverse kanalen zijn inmiddels verschillende geruchten over de game naar buiten gekomen. Het Britse gamesmagazine EDGE citeert een Amerikaanse bron die meldt dat het dekkingsysteem in Gears of War 3 aangepast wordt.

Ook zouden er nieuwe vijanden zijn die met hun tentakels de speler vanachter zijn beschutting weg kunnen trekken en nieuwe explosieven die zich een weg door de bodem kunnen boren naar vijanden die zelf beschut zitten.

Onder water

Volgens andere geruchten zal Gears of War 3 zich tijdens de zomer afspelen en zal de speler voor het eerst onder water moeten vechten. Bovendien zouden er robotpakken in de game zitten, die de speler een betere bescherming en vuurkracht bieden.

Deze nieuwe gameplayelementen zouden overigens niet alleen in de singleplayer, maar ook in de multiplayer bruikbaar zijn.