HOOFDDORP - De Xbox 360 krijgt op 6 april een systeemupdate die ervoor zorgt dat USB-sticks gebruikt kunnen worden voor opslag van onder andere savegames, demo's en filmpjes. Dat meldt Larry 'Major Nelson' Hryb van Xbox Live op zijn weblog.

Deze verandering zorgt ervoor dat gebruikers niet langer toegewezen zijn op Microsoft's eigen, duurdere geheugensticks voor externe opslag van Xbox 360-data.

USB-sticks of ander USB-geheugen tot 16 gigabyte worden ondersteund en er kunnen er maximaal twee tegelijkertijd gebruikt worden.

Voor gebruik zal het geheugen eerst geformatteerd moeten worden, waarna de gebruiker kan kiezen hoeveel van de capaciteit gebruikt mag worden door de Xbox 360. De overgebleven ruimte kan gebruikt worden op de PC en Mac.

Flash Drive

Microsoft heeft Sandisk als partner om een speciale Xbox 360 USB Flash Drive uit te brengen. Deze USB drive kan direct gebruikt worden op de Xbox 360 en hoeft niet eerst geformatteerd te worden. USB-sticks van andere merken kunnen uiteraard ook gewoon worden gebruikt.