HOOFDDORP - Sony heeft de rechten voor het maken van een game over Michael Jackson bemachtigd. Sony heeft de rechten van Michael Jackson's nalatenschap voor tweehonderd miljoen dollar opgekocht.

Het is voor Sony nu onder meer mogelijk een videogame of film te maken van Michael Jackson met gebruik van zowel uitgebracht als achtergehouden materiaal van de artiest. Sony heeft ook het recht om tussen nu en 2017 tien nieuwe Michael Jackson albums, games en dvd's uit te brengen.

Hoewel het uitbrengen van een Michael Jackson Singstar-game in de lijn der verwachtingen ligt, is het ook mogelijk dat de PlayStation Move wordt gebruikt voor unieke concepten.

Moonwalker

In de jaren '90 hielp Michael Jackson Sega met het maken van Moonwalker, een game gebaseerd op de gelijknamige film met Jackson in de hoofdrol. De game werd uitgebracht als arcadekast en op de MegaDrive en Master System. Er zaten grote verschillen tussen de versie van Moonwalker die op de consoles uitkwam en die in de arcadehallen verscheen. Zo waren de consoleversies side-scrollers gebaseerd op een geëvolueerde Shinobi-engine en was de arcadeversie van de game een shooter gemengd met vechtelementen.