HOOFDDORP - Kingdom Hearts III is in ontwikkeling. Dat meldt Tetsuya Nomrua, de man achter de eerste twee delen van Kingdom Hearts, in een gids over de Kingdom Hearts-serie.

"De uitgave van Kingdom Hearts III ligt aan Final Fantasy XIII Versus, maar de game is al in ontwikkeling", aldus de ontwikkelaar.

"Er zijn twee games buiten Kingdom Hearts III in een conceptfase. Ik zou één titel dit jaar al willen uitbrengen. Volgend jaar wil ik een game uitbrengen met meerdere hoofdpersonages." Of Nomrua het hier over de derde Kingdom Hearts heeft, is niet bekend.

"De serie eindigt in ieder geval niet bij Kingdom Hearts III. Wanneer Sora's verhaal voorbij is, begint niet het verhaal van een ander personage. Sora blijft de held [van Kingdom Hearts] tot het einde."

Disney

Kingdom Hearts en het vervolg combineerden personages uit de stal van RPG-ontwikkelaar Square Enix met personages van Disney. Final Fantasy XIII Versus is een aankomende game die zich situeert in hetzelfde universum als het net uitgekomen Final Fantasy XIII.

Vermoedelijk bedoelt Nomrua dat de ontwikkeling en uitgave van Kingdom Hearts III afhankelijk is van wanneer Final Fantasy XIII Versus uitkomt.