HOOFDDORP - Volgens James Mielke, een producer bij Lumines-ontwikkelaar Q Entertainment en voormalig gamejournalist, is het onmogelijk voor ontwikkelaars om geld te verdienen aan de net aangekondigde handheld 3DS.

Mielke schreef op zijn Twitter: "Nieuws: weer een spelcomputer van Nintendo waar ontwikkelaars buiten Nintendo onmogelijk geld aan kunnen verdienen."

Of Mielke dit baseert op ervaring met de 3DS of dat hij dit concludeert vanwege eerdere ervaringen met Nintendo's spelcomputer, is niet bekend.

Kritiek

Spelcomputers van Nintendo hebben in het verleden vaak als kritiek gehad dat het moeilijk is voor uitgevers buiten Nintendo zelf om geld te verdienen aan de games die ze er op uitbrengen.

Dit zou komen vanwege te minimale verkoop van de uitgegeven games, terwijl Nintendo zelf wel veel games kan verkopen op hun systemen.

Nintendo maakte dinsdag bekend dat het Japanse bedrijf werkt aan de 3DS, de opvolger van de Nintendo DS. De draagbare spelcomputer moet games in 3D kunnen afspelen zonder dat de speler daar een speciale bril voor nodig heeft.

Het systeem moet voor het einde van maart 2011 uitkomen en op de Electronic Entertainment Expo in juni geeft Nintendo meer details.