HOOFDDORP - In navolging van de politieke partij D66 geeft ook GroenLinks aan dat de overheid zich niet dient te bemoeien met de inhoud van games.

Dat meldt Christel Kohlmann, senior beleidsmedewerker Onderwijs, Cultuur, Media en Emancipatie van GroenLinks aan website Control.

Volgens GroenLinks mag de overheid zich niet bemoeien met de inhoud van games, zolang deze inhoud zich bevindt binnen de grenzen van de wet.

"Games spelen een steeds grotere rol in de (jongeren)cultuur. De variëteit is daarbij groot, van kunstzinnige games tot plat vermaak, van educatieve tot gewelddadige games", zegt Kohlmann.

Belangrijke rol

GroenLinks vindt dat Nederland een belangrijke rol in de game-industrie vervult en de overheid moet de creativiteit op alle vlakken stimuleren, niet alleen voor games maar ook in andere creatieve sectoren.

"In ons conceptverkiezingsprogramma, dat gisteren is gepresenteerd, hebben wij opgenomen dat de overheid de ontwikkeling van de creatieve industrie moet stimuleren met een fonds voor subsidies en garantiestellingen bij investeringen."

Vorige week liet D66 via haar conceptverkiezingsprogramma ook al weten kunstzinnige games te willen stimuleren. Ook deze partij vindt dat de overheid zich niet zou moeten bemoeien met de inhoud van games.