HOOFDDORP - In een interview met Eurogamer zegt Peter Molyneux, de creative director van Microsoft Game Studios en ontwikkelaar van de Fable-reeks, dat Project Natal voor Xbox 360 een grotere stap vooruit is dan Playstation Move.

Molyneux zegt: "Ik heb wel wat van PlayStation Move gezien. Het is niet echt een verrassing, toch?" Molyneux denkt dat er wel degelijk een stap vooruit is genomen met de Playstation Move, maar het is volgens hem een kleinere stap dan dat er wordt gezet met de bewegingsgevoelige techniek van Microsoft's Project Natal.

Stoeien

"Ik denk dat PlayStation Move meer een apparaat is voor iemand die vaak games speelt dan voor iemand die slechts heel af en toe wilt spelen", voegt hij toe. "Als ontwikkelaar is het wel iets waar ik graag mee zou stoeien. Als consument zie ik overal mensen praten over bewegingsgevoelige controllers en het begint naar mijn mening een beetje te lijken op een wapenwedloop."

Molyneux geeft aan dat het uiteindelijk in de handen van de ontwikkelaars ligt wat er met de technologie gebeurt. "Sony maakt enkel de hardware, het gaat om wat de ontwikkelaars ermee doen."